Đukanović: Želimo 1000 radnika u Željezari

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2023. u 07:00
Poslovnim planom za novoosnovanu kompaniju EPCG - Željezara Nikšić predviđeno je da u početku bude zaposleno 300 radnika/Shutterstock

Poslovnim planom za novoosnovanu kompaniju EPCG – Željezara Nikšić predviđeno je da u početku bude zaposleno 300 radnika.

EPCG Željezara Nikšić ovih je dana i službeno počela s radom. Čast da skinu lance s tvorničkih ulaznih vrata pripala je premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću i predsjedniku Upravnog odbora EPCG Milutinu Đukanoviću, a pomagao mu je, kako ga radnici zovu, vođa željezarske revolucije, Ivan Vujović.

Abazović je rekao da je ovo jedan od najljepših dana u njegovom mandatu i da je ponosan što su skinuli lance sa kapije Željezare i što vraćaju Željezaru na staze slave.

Radila je na ovaj ili onaj način u proteklom razdoblju, ali uz brojne probleme, a ne sa zaštitom radnika i stvaranjem dobiti. Vjerujem da su ti dani iza nas. Nakon 30 godina Nikšiću je zora svanula, fabrike se otvaraju, vi se zapošljavate – rekao je Abazović.

Poslovnim planom za novoosnovanu kompaniju EPCG – Željezara Nikšić predviđeno je da u početku bude zaposleno 300 radnika, najavio je predsjednik Upravnog odbora Elektroprivrede (EPCG) Milutin Đukanović, dodajući da neće biti zadovoljan dok ne bude tisuću radnika u tvrtki.

“Često smo govorili da je Željezara duša Nikšića, ali kada ostavimo ove emotivne komponente po strani, ova nekretnina prema zadnjoj procjeni vrijedi 54 milijuna eura, a mi smo je platili 20 milijuna eura. A često nas pitaju zašto ste ga kupili? Pa, samo ovo da izgovorimo, dovoljno je”, rekao je Đukanović.

Na samom početku, prema ugovoru o djelu, bit će angažirano 197 bivših radnika Toščelika, koji će raditi na uređenju kruga i pripremi proizvodnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close