Dobit kompanija iz indeksa MNSE10 čak 109,15 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 24. studeni 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Montenegroburza je analizirala poslovne prihode, neto rezultat i zarade po dionici deset kompanija koje čine indeks MNSE10 u trećem kvartalu ove godine.

Kompanije čije su dionice sastavni dsio najvažnijeg indeksa Montenegroberze u tri tromjesečja ove godine počele sa sjajnim poslovanjem.

Naime, kompanije koje su dio burzovnog indeksa MNSE10 ostvarile su na kraju trećeg tromjesečja ove godine neto dobit od 109,15 milijuna eura, pokazala je analiza Montenegroberze.

Tih je deset tvrtki u istom razdoblju prošle godine zabilježilo gubitak od 47,97 milijuna eura. “U odnosu na isto razdoblje prethodne godine, zabilježen je rast neto rezultata kompanija koje čine indeks MNSE10, u iznosu od oko 327,54 posto”, navodi se u izvješću Montenegroberze.

Montenegroberza je priopćila da su najveću apsolutnu neto dobit za devet mjeseci ove godine ostvarile Elektroprivreda (EPCG) u iznosu od 62,97 milijuna eura, Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) u iznosu od 26,2 milijuna eura i Hipotekarna banka u iznos od 11,45 milijuna eura. U odnosu na usporedne podatke za isto razdoblje prošle godine, najveći rast neto rezultata zabilježile su EPCG 171,03 posto i Crnogorski Telekom 109,29 posto.

Montenegroburza je analizirala poslovne prihode, neto rezultat i zarade po dionici deset kompanija koje čine indeks MNSE10 u trećem kvartalu ove godine.

Ukupni poslovni prihodi tih kompanija na kraju trećeg tromjesečja iznosili su 809,02 milijuna eura, što je oko 0,45 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Hipotekarna banka, Port of Adria i EPCG zabilježile su naj veći rast poslovnih prihoda za treći kvartal. Dobit po dionici zabilježena je kod osam kompanija, a najveću kod Jugopetrola i Hipotekarne banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close