Dobit Crnogorskog Telekoma u prvom tromjesečju 50% veća

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2022. u 21:59
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Broj korisnika na optičkoj mreži porastao je 16% i bilo ih je 29.500, dok je broj TurboDSL korisnika porastao 6%, a bilo ih je 34.500.

Neto dobit Crnogorskog Telekoma u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 800.000 eura, što je oko 50% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćeno je iz kompanije.

Dodaje se da je isto razdoblje obilježilo tržišno liderstvo u postpaidu, rast korisnika optičke mreže i fiksnih servisa, kao i rast ukupnih prihoda i profitabilnosti.

”Telekom je u istom tromjesečju prvi u Crnoj Gori pokrenuo komercijalnu 5G mrežu, trenutačno dostupnu građanima Podgorice i nastavio sa značajnim unaprjeđivanjem kapaciteta i dostupnosti svoje optičke i mobilne mreže diljem zemlje”, navodi se iz kompanije.

Rast prihoda od 2,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine učinak je boljih rezultata i u dijelu maloprodajnih i veleprodajnih usluga.

Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, objasnio je da je u Podgorici riječ o prvoj fazi širenja 5G mreže, kojom će uskoro obuhvatiti više gradova na jugu i sjeveru zemlje.

Usto, Telekom je počeo veliki projekt modernizacije mobilne mreže i pojačavanje njenih kapaciteta na 80 lokacija, koristeći frekvencije koj je kompanija zakupila u prosincu 2022. Crnogorski Telekom je na kraju prvog tromjesečja zadržao prvo mjesto i po broju korisnika mobilnog interneta.

Tako je bilo aktivno 266.000 postpaid SIM kartica, što je 7% više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. Broj aktivnih prepaid kartica iznosio je 113.000, a broj korisnika mobilnog interneta porastao je 10% i iznosio je 224.000.

Broj korisnika na optičkoj mreži porastao je 16% i bilo ih je 29.500, dok je broj TurboDSL korisnika porastao 6%, a bilo ih je 34.500.

Zabilježen je i rast u broju korisnika TV usluga od 5%, dok je broj korisnika usluga širokopojasnog interneta porastao 2%.

Komentirajte prvi

New Report

Close