Do kraja godine počinje rekonstrukcija beranskog aerodroma

Autor: Poslovni dnevnik , 06. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Vlada zajedno s Agencijom za investicije Crne Gore priprema proceduru javno-privatnog partnerstva.

Njemački investitor Maik Steinmuller najavio je da očekuje da bi do kraja godine mogao početi s realizacijom projekta rekonstrukcije aerodroma u Beranama i njegovog stavljanja u punu funkciju u novom i najmodernijem ruhu.

On je za portal RTCG rekao da ima svakodnevne sastanke sa svojim projektnim timom, u kojem su arhitekti i inženjeri svih struka, odnosno da se pripremni radovi odvijaju ubrzano, te da su već dostavili svu potrebnu dokumentaciju Vladi. Crne Gore.

“Vlada je prošli tjedan potvrdila da su od nas dobili sve potrebne dokumente i da mogu ubrzati cijeli proces. Već smo dali kompletan detaljan izgled zračne luke, uključujući sve zgrade”, rekao je Steinmuller. Prema njegovim riječima, Vlada sada radi na promjeni katastarskih podataka i upisu, prenosi portal RTCG.

“Trenutno je cijelo područje zračne luke registrirano kao “sport i rekreacija”, što već pokazuje da je većina kuća tamo nelegalna. U sljedećih šest tjedana pretvorit će se u kopno zračne luke”, rekao je Steinmuller.

Tvrdi da iz tih razloga do sada nije mogao prikazati projekt. Čim Vlada i Općina promijene katastar, smijemo objaviti cijeli izgled zračne luke i prve nacrte terminala zračne luke, rekao je Steinmuller. Istovremeno, kako je kazao, Vlada zajedno s Agencijom za investicije Crne Gore priprema proceduru javno-privatnog partnerstva.

“To znači da će sada raditi Studiju izvodljivosti i vjerojatno u rujnu ili listopadu javni natječaj za ovaj projekt. Naravno, zbog međunarodnih propisa moramo se javiti i na ovaj natječaj. Ali za sada smo jedini investitor i u slučaju konkurencije sigurni smo da imamo najbolji paket za Berane”, tvrdi ovaj njemački državljanin.

Rekao je da bi prema ovom planu radovi mogli početi krajem godine. Sukladno svemu tome, očekujemo potpisivanje Ugovora o javno privatnom partnerstvu (JPP) u studenom, a najkasnije u prosincu 2023. godine i tada možemo krenuti s izgradnjom zračnih luka, rekao je Steinmuller. 

Komentirajte prvi

New Report

Close