Dalmatinski grad na obali te jedan iz regije našli se na listi najboljih primorskih gradova na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2023. u 15:54
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Svrha istraživanja bila je da se pronađu gradovi koji nisu potpuno izolirani i koji imaju dovoljno sadržaja, a da se turisti ipak mogu opustiti i biti blizu mora.

Prema istraživanju kompanije za krstarenje “Fred. Olsen Cruise Lines”, Herceg Novi se našao na šestom mjestu najboljih primorskih gradova na svijetu, poslije Splita i ispred Amsterdama, piše B92.

Istraživanje je obuhvatilo 117 primorskih gradova širom svijeta koji su rangirani prema parametrima kao što su kvaliteta kulturnih atrakcija, broj mjesta na Unescovoj listi svjetske baštine, popularnost na Googleu i količina hashtagova na društvenim mrežama.

Svrha istraživanja bila je da se pronađu gradovi koji nisu potpuno izolirani i koji imaju dovoljno sadržaja, a da se turisti ipak mogu opustiti i biti blizu mora. Na prvom mjestu je Reykjavik na Islandu.

Slijedi belgijski Brugge, koji se našao na listi zahvaljujući svom kanalu koji vodi do mora, iako je 11 kilometara udaljen od obale. Na trećem mjestu je Napulj, talijanski grad poznat po velikom broju atrakcija – od Vezuva i Kraljevske palače do kazališta San Carlo, pa Monako.

Split je na petom mjestu, a slijede Herceg Novi, Amsterdam, Cape Town, Dublin i Gibraltar, prenio je podgorički portal Borba.

Komentirajte prvi

New Report

Close