Crnoj Gori produžen rok za provedbu IPARD II programa

Autor: Poslovni dnevnik , 11. prosinac 2023. u 05:28
Inicijativa je službeno je upućena u ožujku ove godine na sastanku Jokovića i povjerenika Wojciechowskog/PD

Bollen je kazao kako vjeruje da će Crna Gora ovaj dodatni uvjet za potrošnju sredstava u narednoj godini iskoristiti na pravi način.

Crna Gora je dobila produženje roka za provedbu IPARD II programa, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Predstavnici Ministarstva i Europske unije (EU) održali su u Podgorici drugi sastanak Odbora za praćenje IPARD III programa na kojem su sumirani rezultati ostvareni tijekom provedbe IPARD II programa te ciljevi i aktivnosti mjera kroz definirani su koji će se program IPARD III provoditi.

Sastanku je prethodio, kako je priopćeno iz Ministarstva, odvojeni bilateralni susret resornog ministra Vladimira Jokovića i voditelja pretpristupne jedinice za susjedstvo, proširenje i pretpristupnu pomoć Europske komisije (EK) Frank Bollen, sa svojim suradnicima.

“Bollen je službeno obavijestio Jokovića da je usvojena podnesena inicijativa koja se odnosi na mogućnost da sredstva iz IPARD II programa budu utrošena do kraja iduće godine, što bi Crnoj Gori dalo dodatno vrijeme za realizaciju investicija koje bit će ugovoreno”, stoji u priopćenju.

Ova inicijativa službeno je upućena u ožujku ove godine, na sastanku Jokovića i povjerenika Europske unije (EU) Janusza Wojciechowskog u Bruxellesu.

Joković je istaknuo da je ovo još jedan dokaz partnerskog odnosa, te da je značaj ovog dodatnog uvjeta za crnogorske poljoprivrednike ključan kako bi unaprijedili postojeću proizvodnju.

Tijekom sjednice Nadzornog odbora predstavnici Ministarstva sumirali su dosadašnje rezultate provedbe programa te upoznali nazočne sa postavljenim okvirom daljnjih aktivnosti, kao i izmjenama IPARD III programa.

Bollen je kazao kako vjeruje da će Crna Gora ovaj dodatni uvjet za potrošnju sredstava u narednoj godini iskoristiti na pravi način, ali je podsjetio i na odgovornost i obveze koje treba preuzeti kako bi se krenulo u implementaciju IPARD III programa. pravovremeno.

Komentirajte prvi

New Report

Close