Crnogorske Plantaže u Srbiji pokrivaju šestinu tržišta vina

Autor: Miroslav Kuskunović , 31. kolovoz 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

U prošloj godini od svih proizvoda prihodovano je 24,7 milijuna eura, što je za 7 posto više u odnosu na 2021.

Najveći crnogorski proizvođač vina Plantaže pokrivaja jedinu šestinu tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te kompanije i dodaje se da je najveće tržište regije i drugo najveće tržište Plantaža – tržište Srbije, na kojem se plasira gotovo pet milijuna boca vina godišnje.

“Prodaja na tom tržištu zaključno sa srpnjem je porasla za 4 posto količinski i 12 posto financijski u odnosu na prošlu godinu. U Bosni i Hercegovini je ovaj pokazatelj 11 posto bolji nego prošle godine. Svi pokazatelji u ovoj godini bolji su nego ranijih godina, uključujući i 2019. godinu”, priopćeno je iz Plantaža.

Iz kompanije dodaju da je, kada je riječ o hrvatskom tržištu, ove godine primjetno veća ponuda vina iz Sjeverne Makedonije i Srbije, dok se crnogorska mogu rijetko naći i to samo u lancu trgovina Konzum, a u ponudi restorana ih uopće nema.

U prošloj godini od svih proizvoda prihodovano je 24,7 milijuna eura, što je za 7 posto više u odnosu na 2021. godinu, a trend rasta nastavlja se i u tekućoj godini, ističu iz Plantaža.

Komentirajte prvi

New Report

Close