Crnogorska ekonomija porasla 4,3 posto u četvrtom kvartalu

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2024. u 07:20
Foto: Shutterstock

Uspoređujući se sa zemljama članicama Europske unije, Crna Gora po rastu BDP-a dijeli prvo mjesto s Maltom i Hrvatskom, koje su također imale rast od 4,3 posto.

Realna stopa rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Crne Gore u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 4,3 posto, pokazuju preliminarni podaci Monstata, prenosi agencija Mina-business.

Kako je priopćeno, BDP Crne Gore u četvrtom kvartalu iznosio je 1,76 milijardi eura, dok je u istom razdoblju 2022. godine iznosio 1,59 milijardi eura.

Uspoređujući se sa zemljama članicama Europske unije, Crna Gora po rastu BDP-a dijeli prvo mjesto s Maltom i Hrvatskom, koje su također imale rast od 4,3 posto. Slijedi Danska s realnom stopom rasta BDP-a od 3,8 posto. Među zemljama EU realna stopa rasta BDP-a bila je 0,1 posto.

Iz Monstata je priopćeno da su u izvještaju predstavljeni rezultati preliminarnog obračuna kvartalnog bruto domaćeg proizvoda Crne Gore za četvrti kvartal 2023. godine, u tekućim i stalnim cijenama, metodom potrošnje, a u skladu sa ESA 2010 metodologijom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close