Crna Gora traži koncesionare za istraživanje mineralnih sirovina

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Plan davanja koncesija odnosi se i na ležišta crvenog boksita Blok broj 4 i Đelov do u Nikšiću

Planom davanja koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina za ovu godinu definirano je 11 lokacija za koje će biti raspisani pozivi. Davanjem koncesija osigurava se odgovarajući javni interes, unapređenje rudarske djelatnosti, veća zaposlenost te održivo, ekonomično, pravilno i učinkovito korištenje prirodnih resursa, uz očuvanje okoliša.

U ovogodišnjem planu su nalazišta arhitektonsko-građevinskog kamena Vukići u Baru i Vinići u Danilovgradu, zatim nalazišta tehničko-građevinskog kamena Velja Goran 2 u Baru, Bakovići u Kolašinu, te Tmor i Zabrđe na Cetinju. Lokaliteti za eksploataciju teničkog građevinskog kamena – vulkanita bit će Bistrica u Beranama i Luge u Andrijevici.

Plan davanja koncesija odnosi se i na ležišta crvenog boksita Blok broj 4 i Đelov do u Nikšiću, te na ležište tamnog lignita Mataruga u Pljevljima. Prilikom odabira prostora vodilo se računa o prostorno-planskoj dokumentaciji, kako ne bi došlo do sukoba između plana eksploatacije i planske dokumentacije, o položaju samog prostora, o vlasništvu nad zemljištem, kao i o interes pojedinih investitora – više najavljeno.

Komentirajte prvi

New Report

Close