Crna Gora sve popularnija na turističkim tržištima Sjeverne Amerike

Autor: Poslovni dnevnik , 16. siječanj 2024. u 07:07
Foto: Shutterstock

Aktivnosti relizirane u sklopu zajedničkog marketinškog projekta ETC-a.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG), u sklopu zajedničkog marketinškog projekta Evropske turističke komisije (ETC), uspješno je realizirala kampanju na tržištu SAD i Kanade pod sloganom “Essential Balkans – The Ultimate Balkans Experience”.

ETC kao neprofitna međunarodna organizacija okuplja nacionalne turističke organizacije Europe i ima ulogu promicanja europskog turizma, au okviru svog djelovanja provodi zajednički marketinški program nekoliko odabranih zemalja članica, koji sufinancira Europska komisija (EZ).

84

posto turističkog prometa iz 2019. ostvarila je lani Crna Gora

Regionalna suradnja
Kampanja, u kojoj je učestvovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, realizovana je u suradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Asocijacijom inbound turističkih agencija Rumunjske, od kraja srpnja do kraja prosinca prethodne godine, a značajni koraci u zajedničkoj promociji Crne Gore, Srbije i Rumunije na tržištima Sjeverne Amerike i Kanade.

U sklopu projekta organizirano je nekoliko poslovnih radionica i prezentacija destinacija u New Yorku, Bostonu, Denveru, Delawareu, Kaliforniji, Portlandu, Chicagu, Los Angelesu, Seattleu, Ann Arboru, Montrealu, Halifaxu, Ottawi, Torontu i mnogim drugim američkim i kanadski gradovi.

Također, od brojnih marketinških aktivnosti, organizovano je učešće na godišnjoj konferenciji najveće američke asocijacije turoperatora USTOA, kao i na događaju “Limitless Travel”, gdje je video prezentaciju o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji pogledalo preko 300 Američki agenti za luksuzna putovanja. Osim toga, promidžbene aktivnosti uključivale su promidžbu putem letaka, brošura, plakata, izvješća i sl.

Direktorica New Deal Europe, britanske agencije koja je provela kampanju, Tine Murn izrazila je zadovoljstvo rezultatima marketinške kampanje “Essential Balkans – The Ultimate Balkans Experience”.

Na radaru agencija
“Unatoč ambicioznom programu i kratkom vremenskom okviru, drago nam je izvijestiti da brojne sjevernoameričke turističke tvrtke sada razmatraju ova tri odredišta i širi Balkan za svoje buduće programe.

Možemo reći da je Crna Gora najpoznatija i najpopularnija među ove tri zemlje. Dok su druge dvije poznatije operaterima riječnih krstarenja, Crna Gora je popularna među ljubiteljima pomorskih krstarenja, avanturistima i luksuznim turističkim operaterima. Ljudi su bili oduševljeni koliko Crna Gora ima za ponuditi s obzirom na svoju veličinu, posebno kada je riječ o broju UNESCO-vih lokaliteta, nacionalnih parkova, raznolikosti terena, veličini vinograda i raznovrsnosti ponude – oni to vide kao nevjerojatnu priliku.

Svima se sviđa ideja o prekograničnim programima sa susjednim zemljama, posebno u okviru programa Essential Balkans, u ovom slučaju sa Srbijom i Rumunjskom. Čvrsto vjerujemo da je nastavak i rast ovog programa ključan kako bi se ostvario njegov puni potencijal i podigla svijest o destinaciji i svim mogućnostima koje ona pruža. Ovim putem zahvaljujemo svim našim partnerima i suradnicima na potpori u realizaciji ove uspješne akcije”, rekao je Murn.

Komentirajte prvi

New Report

Close