Crna Gora potiče ulaganja u energetiku i proizvodnju hrane

Autor: Poslovni dnevnik , 19. svibanj 2024. u 22:00
Foto: PIXABAY

Vuković je Iistaknuo kako su aktualna događanja na globalnoj razini istaknula ranjivost međunarodnih tržišta na geopolitičke poremećaje, posebice u opskrbi hranom i energijom.

Crna Gora potiče povećanje ulaganja u energetiku i proizvodnju hrane, kao i diverzifikaciju gospodarstva, kako bi se smanjila ovisnost o pojedinim regijama, rekao je ministar financija Novica Vuković.

Kako je priopćeno iz Ministarstva financija, Vuković je u sklopu radnog posjeta Armeniji, gdje sudjeluje na godišnjem sastanku Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), govorio na plenarnoj sjednici guverneri te financijske institucije, prenosi agencija Mina-business.

Istaknuo je kako su aktualna događanja na globalnoj razini istaknula ranjivost međunarodnih tržišta na geopolitičke poremećaje, posebice u opskrbi hranom i energijom, te se pokazalo da to može značajno utjecati na stopu inflacije i životni standard građana.

Između ostalog, rekao je da Crna Gora potiče povećanje ulaganja u energetiku i proizvodnju hrane, kao i ekonomsku diversifikaciju, kako bi se smanjila ovisnost o pojedinim regijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close