Crna Gora očekuje pola milijuna turista s kruzera

Autor: Poslovni dnevnik , 18. srpanj 2023. u 06:30
Foto: Shutterstock

U pola godine u Luku Kotor uplovila 163 broda sa 177.000 putnika.

Do kraja ove godine u Kotor i Bar uplovit će blizu 500 brodova, s tisućama putnika. Predsjednica Upravnog odbora Luke Kotor Ljiljana Popović-Moškov kaže da organi upravljanja Luke Kotor konstantno rade na poboljšanju kvalitete usluge, a od Port of Adria očekuju rekordnu godinu.

Potpuni oporavak
Ove godine kruzeri su se potpuno oporavili i konačno plove punim kapacitetom, tako da će do kraja ove godine u Kotor i Bar uploviti blizu 500 brodova, sa više od pola miliona putnika.

Do kraja lipnja u Luku Kotor već su uplovila 163 broda sa 177.000 putnika, što je 10 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok kompanija Port of Adria u Baru očekuje 20 kruzera s rekordnih 42.000 putnika. do kraja godine.

Industrija krstarenja jedan je od najteže pogođenih turističkih sektora pandemijom covida-19 u svijetu, a brodovi za krstarenja nisu u funkciji već gotovo dvije godine. Predsjednica Upravnog odbora Luke Kotor Ljiljana Popović-Moškov kazala je za Pobjedu da će se sastanak s direktorom CLIA-e održati u kolovozu.

”Iz dostavljenog pisma namjere sami možete zaključiti da nije riječ o nezadovoljstvu radom Luke Kotor, kako je objavljeno u pojedinim medijima, već naprotiv, spominje se izvrsna suradnja s Lukom Kotor, tako da pisanje novinara jednog dnevnog lista, koji neargumentovano izvodi svoje zaključke vezane za nekakvo “nezadovoljstvo” CLIA-e, nisu ništa drugo nego pokušaji nanošenja poslovne štete Luci Kotor”, kazao je Pobjedi Popović-Moškov.

Visoke ocjene
Prema njenim riječima, Luka Kotor na najbolji mogući način izlazi u susret brodarima i putnicima, a to najbolje govori analiza kvaliteta u pružanju lučkih usluga, koja je napravljena na osnovu ocjena koje su dali zapovjednici brodova kada dolaskom u luku Kotor.

Kako su rekli iz kompanije Port of Adria, od 2022. godine u Baru je ponovo oživio kruzerski turizam, a ove godine očekuju 20 kruzera sa blizu 42.000 putnika, što će također biti rekordna godina do sada. Najavljeni su brodovi MSC, Marella Cruises, Tui Cruises, Royal Caribbean Group.

Najuspješnije prethodne godine za kruzerski biznis bile su 2018. i 2019. s 22.000 putnika i 16 kruzera godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close