Crna Gora dobiva još 22 kilometra autoceste

Autor: Poslovni dnevnik , 10. svibanj 2023. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Prošle godine otvorena je 40 kilometara autoceste kroz Crnu Goru, a nova brza dionica nedvojbeno je olakšala ili čak ubrzala putovanje.

Crna Gora produžuje autocestu za dodatna 22 kilometra. Prošle godine otvorena je 40 kilometara autoceste kroz Crnu Goru, a nova brza dionica nedvojbeno je olakšala ili čak ubrzala putovanje.

Sada se puno razmišlja i radi na novoj dionici. Do kraja godine očekuje se izrada novog idejnog rješenja i glavnog projekta za drugu dionicu autoceste od Mataševa do Andrijevice, a sredstva za financiranje već su osigurana.

Admir Šahmanović, državni tajnik u Ministarstvu kapitalnih investicija, nedavno je izjavio da su u tijeku pregovori za izgradnju druge dionice autoputa Bar-Boljare.

“Osigurali smo bespovratna sredstva od šest milijuna eura za studiju održivosti cijele autoceste i izradu projektne i natječajne dokumentacije. Studija bi trebala pokazati koja će se dionica dalje graditi.

Za sada pregovaramo o 22 kilometra autoceste koja će košta oko 500 milijuna eura. Ušli smo u pregovore s Europskom komisijom i kao rezultat toga imamo odobrenih 40 posto bespovratnih sredstava, 200 milijuna slobodnih sredstava. Ostalo bi bio kredit s kamatom od jedan posto”, rekao je Šahmanović.

I Dušan Golović, predsjednik Uprave Monteputa, izjavio je kako do kraja godine očekuje konačno idejno rješenje i glavni projekt za drugu dionicu autoceste.

Komentirajte prvi

New Report

Close