Češke hotelijere zanima mogućnost ulaganja u Crnu Goru

Autor: Poslovni dnevnik , 09. rujan 2022. u 06:00
Česi bi prije svega uložili u razvoj crnogorskog zdravstvenog turizma//PD

Veleposlanica Hrebičkova složila se s tvrdnjom da potencijali, posebno sjevera Crne Gore, nisu u potpunosti iskorišteni.

Postoji zanimanje čeških hotelijera za mogućnosti ulaganja u Crnu Goru, posebno u zdravstveni turizam”, rekla je Janina Hrebičkova, veleposlanica Republike Češke tijekom sastanka s Ervinom Ibrahimovićem, potpredsjednikom vlade za regionalni razvoj i ministrom kapitalnih investicija.

Ibrahimović je predstavio kapitalne razvojne projekte iz područja prometa i energetike, uz poseban osvrt na ubrzani razvoj IT tehnologije i mogućnosti koje to područje pruža, javlja RTCG.

Ministar je predstavio i daljnju dinamiku nastavka realizacije projekta izgradnje autoceste Bar–Boljare, sljedećih faza obnove željezničke infrastrukture, planove za razvoj multimodalnog transporta i valorizacije Luke Bar.

Veleposlanica Hrebičkova složila se s tvrdnjom da potencijali, posebno sjevera Crne Gore, nisu u potpunosti iskorišteni, dodajući da postoji zanimanje čeških turista za planinski turizam i da je potrebno raditi više na promociji crnogorske ponude.

Govoreći o zanimanju čeških hotelijera za mogućnosti ulaganja u crnogorski zdravstveni turizam dodala je da su pojedini češki hotelijeri prepoznati na svjetskom tržištu po kvaliteti ponude u tom području.

Kako se navodi u priopćenju sa sastanka, u svijetlu energetske krize koja je izazvala nesigurnost na tržištu energenata, sugovornici su razmijenili stavove i potencijalne mogućnosti suradnje dvije države.

“Situacija koja se svakodnevno mijenja obvezuje nas da intezivno radimo na kreiranju obnovljivih i alternativnih izvora energije”, zaključili su, uz tvrdnju da Crna Gora tek treba na pravi način iskoristiti svoje potencijale kada je riječ o solarnoj, hidro i energiji vjetra.

Složili su se i da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se razvila kvalitetnija suradnja poslovnih zajednica Češke i Crne Gore.

Komentirajte prvi

New Report

Close