CBCG: PayPal može odmah uvesti uslugu primanja novca

Autor: Poslovni dnevnik , 13. listopad 2023. u 05:22
Foto: Shutterstock

PayPal je na crnogorskom tržištu prisutan već osam godina, ali korisnici preko ove platforme mogu samo slati, ali ne i primati novac.

Ne postoje nikakva zakonska ograničenja da tvrtka PayPal pruža usluge slanja i primanja novca, jer je Crna Gora stvorila zakonski okvir koji ovoj i svim ostalim platformama za posredovanje elektroničkih transakcija, koje funkcioniraju na istom principu, omogućuje rad i korištenje svih usluga. nesmetano – poručili su iz Centralne banke Crne Gore (CBCG).

PayPal je na crnogorskom tržištu prisutan već osam godina, ali korisnici preko ove platforme mogu samo slati, ali ne i primati novac. Na pitanje Pobjede što sprječava punu implementaciju PayPal sustava u Crnoj Gori, iz CBCG kažu da je to samo njihova poslovna odluka.

“Možemo pretpostaviti da strateško opredjeljenje, poslovne politike i odluke kompanije PayPal, kao privatne kompanije, u velikoj mjeri određuju njihov trenutni stav da je u Crnoj Gori usluga slanja, ali ne i primanja novca dostupna, uprkos činjenici da na Na osnovu postojećeg pravnog okvira, PayPal bi već danas mogao pružiti kompletnu uslugu na crnogorskom tržištu”, navodi Pobjeda.

S druge strane, iz Ministarstva uprave (MJU) nedavno su objavili da su formirali radni tim za pregovore s PayPalom u cilju proširenja svojih usluga i stvaranja strateškog partnerstva. Taj tim, kako je najavljeno, čine predstavnici ključnih institucija u ovom procesu, ali nije navedeno kojih.

“Vođenje pregovora obuhvatit će i analizu regulative u Crnoj Gori koja omogućava uvođenje PayPal servisa, analizu uporedne prakse, kao i moguće prepreke uvođenju PayPal-a u Crnoj Gori”, navodi se u priopćenju.

Iako smo Ministarstvu pravosuđa poslali upite o sastavu radne skupine, mogućim preprekama zbog kojih PayPal nudi samo djelomičnu uslugu te trajanju njihovog uklanjanja, odgovore nismo dobili.

Iz CBCG je za Pobjedu rečeno da kompaniji PayPal nije potrebna nikakva licenca da bi mogla pokrenuti opciju primanja novca, te da je zakonodavni okvir u Crnoj Gori po tom pitanju potpuno liberalan.

Komentirajte prvi

New Report

Close