CBCG još ne ulazi u hotelijerstvo: Poništen tender za projekt u Tivtu

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Centralna banka ocijenila je neispravnima ponude Strabaga i Eurozoxa.

Centralna banka (CBCG) poništila je tender za izgradnju i opremanje Edukativno konferencijskog centra u Tivtu zbog neispravnih ponuda dva ponuđača, kompanija Strabag i Eurozox.

Natječaj je objavljen 24. veljače, a njegova ukupna vrijednost je 8,8 milijuna eura, od čega je vrijednost nabave 7,3 milijuna eura, a porez na dodanu vrijednost 1,5 milijuna eura, pišu Vijesti. Lokacija za izgradnju objekta nalazi se u samom centru Tivta na parceli površine 2,96 hiljada kvadratnih metara.

Centar Tivta
U otvorenom postupku javne nabave za izgradnju i opremanje Edukativno konferencijskog centra ponude su dostavila dva ponuđača – konzorcij Štrabag Podgorica, Strabag Beograd i Strabag Austrija – glavna podružnica Podgorica, sa četiri podizvođača, i Eurozox sa dva podizvođača.

CBCG je 30. svibnja donijela odluku o poništenju postupka javne nabave, jer su ponuđači, temeljem Zakona o javnoj nabavi, isključeni iz postupka javne nabave, a razlog je neispravnost dostavljenih ponuda. Iz CBCG su rekli da su oba ponuđača uložila žalbe na odluku te da se postupak vodi pred Državnom komisijom za zaštitu prava u postupcima javne nabave.

Savjet CBCG donio je odluku o namjeni zemljišta u Tivtu. Studija ekonomske opravdanosti izgradnje centra pokazala je da je projekt isplativ. – Studiju je izradila stručna radna skupina CBCG, a recenziju su izvršili profesori Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Crne Gore, sa zaključkom da je treba prihvatiti.

Novac za financiranje izgradnje osigurava se kroz sredstva planirana za investicijsku potrošnju u godišnjim planovima investicija CBCG u skladu sa faznom dinamikom izvođenja radova – navode iz CBCG. Građevina je planirana na urbanističkoj čestici 10, u zoni A, na k.č. 972/2 KO Tivat, u obuhvatu DUP-a Tivat Centar u Tivtu.

Pravo vlasništva na toj čestici, površine 2.958 četvornih metara, CBCG je stekla temeljem Ugovora o prijenosu prava na gradskom građevinskom zemljištu iz kolovoza 2007. i siječnja 2008., koji je, kako je priopćila CBCG, zaključen s Općinom Tivat.

Edukacijski centar
“Osnovna svrha ove investicije je podržati funkcije CBCG vezane uz promicanje i očuvanje financijske stabilnosti, kroz aktivnosti financijske edukacije. Namjera je da centar služi za organiziranje edukacija za zaposlenike CBCG, zaposlenike u bankarskom i financijskom sektoru, zaposlenike u poduzećima za financijsko izvještavanje, računovodstvo, reviziju, procjenitelje, sudske vještake iz oblasti bankarskog poslovanja.

Također, u centru bi se organizirale regionalne konferencije, kongresi, summiti i slično. Predviđena je i mogućnost iznajmljivanja objekta zainteresiranim organizatorima događanja”, pojasnili su iz vrhovne monetarne ustanove.

Komentirajte prvi

New Report

Close