Budva u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2028.

Autor: Poslovni dnevnik , 15. ožujak 2023. u 07:00
Budvi su u kandidaturi podršku dale bokeljske općine Tivat, Herceg Novi, Kotor.../PD

Potpisnici memoranduma saglasni su da zajedničke aktivnosti na planu realizacije EPK-a provode kroz suradnju na izradi i razvoju finalne aplikacione knjige (Bid Book), formiranju organizacijskog tima, pripremi projekta…

U uredu predsjednika Općine Budva Mila Božovića potpisan je Memorandum o suradnji Budve i bokeljskih općina na projektu Europske prijestolnice kulture “Budva Boka 2028” kojim se Budva kandidira za tu prestižnu europsku titulu u području kulture, prenosi RTV Budva.

Memorandum su potpisali ministrica kulture i medija Crne Gore Maša Vlaović, predsjednik Općine Budva Milo Božović, predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić, predsjednik Općine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović.

Potpisivanjem memoranduma formalizirana je suradnja Budve i bokeljskih općina na projektu EPK i time dodatno ojačan konceptualni i programski okvir kandidature Budve koja se, zajedno sa Skopljem, našla u finalu izbora za Europsku prijestonicu kulture 2028. godine u konkurenciji EEA/EFTA zemalja, zemalja kandidata za EU i potencijalnih kandidata za EU.

“Predsjednici općina Tivat, Kotor i Herceg Novi dali su podršku Općini Budva. Puno nam to znači i ovom prilikom se zahvaljujem”, istaknuo je Božović.

Herceg Novi u ovom projektu nije uspio 2016. godine kada se kandidirao. “Tada smo izgubili u finalu i do 2026. se ne možemo kandidirati, pa dajemo podršku Budvi. Dobije li Budva titulu ulagat će se u infrastrukturne projekte”, kazao je predsjednik Općine Herceg Novi Stevan Katić.

Cilj potpisivanja memoranduma je suradnja na projektu “Budva-Boka 2028 Europska prestonica kulture”, zajedničko koncipiranje kulturno-umjetničkog programa, priprema prijave i realizacija projekta u slučaju pobjede u finalu procesa kandidiranja.

Potpisnici memoranduma saglasni su da zajedničke aktivnosti na planu realizacije EPK-a provode kroz suradnju na izradi i razvoju finalne aplikacione knjige (Bid Book), formiranju organizacijskog tima, pripremi projekta…

Komentirajte prvi

New Report

Close