Budva dobiva dva nova hotela i jedanaest vila

Autor: Poslovni dnevnik , 17. ožujak 2023. u 07:00
Kompanije Allamont, Phoenix i Monte Co iz Budve planiraju izgradnju turističkog kompleksa u budvanskom naselju Kamenovo/Shutterstock

U dokumentu se navodi da je u sklopu kompleksa predviđena izgradnja dva hotela, ugostiteljskog objekta i 11 turističkih vila.

Kompanije Allamont, Phoenix i Monte Co iz Budve planiraju izgradnju turističkog kompleksa u budvanskom naselju Kamenovo. Vidljivo je to iz zahtjeva za donošenje rješenja o potrebi izrade Izvješća o ocjeni utjecaja na okoliš koji su investitori podnijeli Agenciji za zaštitu okoliša.

U dokumentu se navodi da je u sklopu kompleksa predviđena izgradnja dva hotela, ugostiteljskog objekta i 11 turističkih vila. Prvi hotel planiran je na UP 1A, a katnost objekta je dvije suterenske etaže, suteren, prizemlje i dva kata.

Ukupna površina objekta je 9.920 m2 neto, odnosno 11.350 m2 bruto. Na UP 11A planira se i izgradnja hotela, a ovaj objekt će imati četiri podrumske prostorije, prizemlje i dva kata.

Na UP 12 predviđena je izgradnja ugostiteljskog objekta katnosti Po+Pr. U prizemlju se nalazi bar, restoranski dio, kao i dva sanitarna čvora od kojih je jedan prilagođen osobama s invaliditetom. Kuhinja i toalet za osoblje nalaze se u suterenu.

Parkirni prostor organiziran je u garaži u sklopu Po2 ispod vila B7 i B8 na UP 1b koja je u vlasništvu istog investitora, a sve u cilju stvaranja zelenih površina i povećanja kvalitete otvorenih prostora, te samog uređenja okoliša.. U sklopu garaže na UP 1b formiran je 19 sati za korisnike ugostiteljskog objekta.

U sklopu kompleksa gradit će se i 11 vila kategorije četiri zvjezdice.Prihodi od turizma lani su u Crnoj Gori iznosili 997 milijuna eura i veći su 275 milijuna eura u odnosu na 2021. To je dobar rezultat jer su prihodi za svega 50 milijuna manji u odnosu na rekordnu 2019. 

Komentirajte prvi

New Report

Close