Jedna od najvećih jahti na svijetu bit će prva na doku jedinstvenog brodogradilišta za popravak mega jahti

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2022. u 07:00
Ilustracija: Pixabay

Trenutno je zaposleno više od 75 ljudi

Remontno brodogradilište Adriatic 42 u Bijeloj službeno će biti otvoreno 28. listopada, a jedna od najvećih jahti na svijetu – Black Pearl – bit će prva na doku jedinstvenog brodogradilišta za popravak i održavanje mega jahti, izjavio je agenciji Mina-business predsjednik uprave Adriatica 42, Rade Antolović.

U prvoj godini rada u Adriaticu 42 planiraju servisirati 14 superjahti, a kroz pet godina žele taj broj povećati na 109 megajahti, prenosi portal me.eKapija.com. “Ambicije su nam velike, jer stvaramo preduvjete da svaki naš klijent dobije uslugu svjetskog nivoa. Kako bismo to omogućili, kroz ulaganja veća od 40 milijuna eura osigurali smo najbolju infrastrukturu, poput plutajućeg doka nove generacije koji je vrijedan više milijuna, dugačak 180 metara, širok 37 metara s kapacitetom od deset tisuća tona teretnih plovila, što mu omogućava da primi najveće svjetske jahte”, istaknuo je Antolović. Projekt Adriatic 42 ne donosi samo razvoj jahting industrije, već da će uticati na lokalnu zajednicu i ekonomski prosperitet grada, ali i cijele Crne Gore.

“Trenutno je zaposleno više od 75 ljudi, a do kraja listopada taj broj će porasti na stotinu. Cilj nam je da do sljedeće godine zaposlimo do 200 ljudi. To najbolje pokazuje kakav će izravan utjecaj naša investicija imati na lokalnu zajednicu, kreiranje novih radnih mjesta i stručno osposobljavanje i edukaciju ljudi za nova, suvremena zanimanja u industriji brodogradnje i remonta”, rekao je Rade Antolović te naglasio kao žele bijelske brodograditelje vratiti na posao i na kartu suvremenih, prepoznatih i pouzdanih lokacija za remont superjahti.

Komentirajte prvi

New Report

Close