Bemax želi preuzeti ulcinjski hotel Albatros

Autor: Josipa Ban , 12. prosinac 2023. u 05:33
Foto: Shutterstock

Prema neslužbenim informacijama Vijesti, za kupnju hotela zainteresirano je još nekoliko tvrtki i gospodarstvenika, no konkretnih dogovora još nema.

Tvrtka Bemax iz Podgorice zainteresirana je za kupnju hotela Albatros u Ulcinju, potvrdio je pravni zastupnik tvrtke Bemax, odvjetnik Zoran Piperović. “Da to je točno. Firma je preuzela dokumentaciju i uskoro ćemo sve znati”, rekao je Piperović Vijestima.

Prema neslužbenim informacijama Vijesti, za kupnju hotela zainteresirano je još nekoliko tvrtki i gospodarstvenika, no konkretnih dogovora još nema.

Piperović je naveo da će, ukoliko bude dogovora između tvrtke Bemax i sadašnjih vlasnika hotela, javnost o detaljima biti pravovremeno obaviještena. “Kao rođeni Ulcinjanin, mislim da bi to bilo najbolje što se Ulcinju moglo dogoditi”, rekao je Piperović.

Hotel Albatros otvoren je 1969. godine i djelovao je u sastavu HTP Metropol iz Skoplja. Iste godine osnovana je i registrirana tvrtka Albatros za obavljanje djelatnosti iz područja turizma, ugostiteljstva, vanjske i unutarnje trgovine.

Privatizirana je 2004. godine, kada je ruska tvrtka Mikrokosma na burzi kupila 58 posto dionica. U međuvremenu je tvrtka dokapitalizirana, pa 95 posto vlasništva pripada nekolicini gospodarstvenika okupljenih u dvije tvrtke, IBG i Mikrokosma.

Prema podacima Središnjeg registra poslovnih subjekata, većinski vlasnik Albatrosa je Društvo za investicije, savjetovanje i upravljanje International Business Group (IBG) iz Podgorice, s približno 56,44 posto dionica.

Tvrtka za ugostiteljstvo, turizam, trgovinu i usluge Mikrokokozma iz Podgorice ima 29,88 posto udjela, a Rus Andrey Temniakov ima 8,44 posto. Ostali dioničari imaju manje od jedan posto dionica.

Osnivači International business group su Konstantin Dukov, Aleksandar Ivanov i Sergey Ignyatyev iz Rusije. Tvrtku Mikrokosma, koja je 2004. kupila kontrolni udio u hotelu Albatros, osnovali su Dukov i offshore tvrtka Meister Partners u vlasništvu Rusa Vsevolda Glukhtseva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close