Barska plovidba u plusu, podmirila obveze prema Exim banci

Autor: Poslovni dnevnik , 08. studeni 2023. u 15:16
Foto: SHUTTERSTOCK

Sve plaće pomorcima i zaposlenicima u upravi uredno su podmirene bez kašnjenja za cijelo razdoblje, kao i porezne i druge obveze prema državi i dobavljačima.

Upravni odbor “Barske plovidbe” je na sjednici 3. studenoga usvojilo financijsko izvješće o poslovanju od 30. listopada te ustvrdilo da se nastavlja pozitivan trend poslovanja. U priopćenju Upravnog odbora navodi se da je ostvaren pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 1.386.898 eura.

“Nažalost, zbog tečajnih razlika financijski rezultat od 616.151 eura je negativan, pa je ukupni rezultat poslovanja na razini devet mjeseci pozitivan u iznosu od 770.747 eura”, rekli su.

Dodaju da su obveze prema kineskoj Exim banci podmirene tijekom 2023. godine te da je 21. siječnja uplaćen iznos od 1.878.684 američka dolara, a 21. lipnja uplaćen je iznos od 1.857.718 dolara, a rate će biti osigurane i u kratko razdoblje od 1.847.063 USD koje dospijeva u siječnju sljedeće godine.

“Valja istaknuti da su rezultati poslovanja umanjeni za iznos amortizacije, za koju se zna da ne predstavlja konkretan odljev sredstava, u iznosu od 1.203.673 eura.

Uspjeh u dijelu pozitivne i dobre poslovne politike je istaknuo je, a posebno da su poslovni rashodi društva smanjeni u odnosu na prošlogodišnje usporedno razdoblje za 40,06 posto”, priopćila je Uprava. Dodaju da su sve plaće pomorcima i zaposlenicima u upravi uredno podmirene bez kašnjenja za cijelo razdoblje, kao i porezne i druge obveze prema državi i dobavljačima.

“Prema sadašnjim pokazateljima, iduće razdoblje bit će uvjetovano vrlo nestabilnim i nepredvidivim kretanjem vozarina na svjetskom tržištu, kao i nadolazećim remontom oba naša broda u sljedećoj godini, no Upravni odbor je na pozadinu nastavka osiguravanja dostatnih financijskih sredstava i posebice smanjenja troškova poslovanja, kako bi se nadolazeće obveze podmirivale na najbolji mogući način, a da to ne utječe na poslovanje društva, a posebice na nastavak pozitivnog financijskog rezultata društva”, zaključuje se u priopćenju. Upravni odbor.

Komentirajte prvi

New Report

Close