Barska plovidba nema niti jedan putnički brod

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2024. u 06:59

Barska plovidba je nekada imala flotu od 63 broda, a sada su samo dva koja plove na relaciji Bar – Budva.

Crna Gora nema niti jedan putnički brod, što je veliki ekonomski, sociološki i kulturni problem, rekao je novi predsjednik Upravnog odbora Barske plovidbe Ćazim Alković.

Barska plovidba je nekada imala flotu od 63 broda, a sada su samo dva koja plove na relaciji Bar – Budva.

Kako je rekao Alković, za ta dva broda očekuje se veliki trošak popravka, pa se nadaju da će biti u stalnom najmu.

“Za njih mi uredno vraćamo kredite i jako je važno da ih održavamo. Bitno je da se odmah obave tehnički pregledi i da brodovi donesu sredstva, da se uštedi i ako je moguće akumulira kapital”, rekao je Alković gostujući u emisiji Mreža, a prenosi portal RTCG.

Alković, koji je nedavno izabran za predsjednika Upravnog odbora Barske plovidbe, nada se da će linija Bar-Bari biti ponovno uspostavljena te da će Vlada i Ministarstvo prometa i pomorstva pomo ći u obnovi putničkog broda na ta linija.

Očekuju dobru suradnju nadležnih institucija.

“Nadam se da ćemo riješiti sve probleme, jer Baru to itekako treba. Saznao sam da su svi zaposlenici na brodovima Barske plovidbe naši državljani i to je velika prednost.”, rekao je Alković.

Alković se prisjetio ranijih godina kada se u Baru gradila ozbiljna flota, ali je to bio težak posao.

“Bili smo ozbiljna pomorska kompanija, ozbiljan pomorski grad i država. Išli smo uzlaznom putanjom do sankcija. Tada je sve počelo propadati”, dodao je Alković.

Zato Alković sada ističe veliki značaj uspostavljanja linije Bar-Bari i putničkog broda.

“Moramo raditi na tome. Ministarstvo to prepoznaje. Zajedničkim snagama sve se može postići i postići ćemo izvanredne rezultate”, zaključio je Alković.

Komentirajte prvi

New Report

Close