Austrijski Safin Handelsges želi oživjeti Željezaru Nikšić

Autor: Poslovni dnevnik , 12. siječanj 2024. u 06:41
Foto: Shutterstock

Vide potencijalno dobru poslovnu priliku te će dostaviti pismo namjere.

Za pokretanje proizvodnje u Željezari Nikšić zainteresirana je i austrijska kompanija Safin Handelsges. Kako je najavljeno, riječ je o vjerodostojnoj tvrtki s 30-godišnjom tradicijom.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović sastao se s predstavnicima tvrtke, kojima su potencijalni investitori iznijeli svoje viđenje budućeg poslovanja Željezare.

Jasna slika
Tijekom sastanka rekli su da su već obišli tvrtku i pogone te da imaju jasnu sliku o potencijalima, ali i nedostacima.

20

milijuna eura investirao je EPCG u kupnju imovine Željezare

– Imajući u vidu dugu tradiciju poslovanja koju ova tvrtka ima na tržištu čelika, kao i stabilno poslovanje i likvidnost, istaknuli su da vide potencijalno dobru poslovnu priliku te da će svakako dostaviti pismo namjere i svoj prijedlog za buduće partnerstvo – priopćeno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Mujović je na sastanku kazao kako će Crna Gora u narednom razdoblju realizirati kapitalne infrastrukturne projekte u energetici i prometu. Što se tiče intenzivnih infrastrukturnih projekata koji će se realizirati u idućih pet godina, istaknuo je da je zadaća i ambicija Vlade maksimalno iskoristiti domaće resurse i proizvode, prepoznajući u tome priliku za razvoj domaće proizvodnje. kapaciteta, posebice u području proizvodnje čelika i kamena, cementa.

Za te procese, kako je rekao, važno je da Vlada ima ozbiljne i ugledne partnere. – Željezara Nikšić je jedan od simbola Crne Gore, velika kompanija sa značajnim rezultatima na prostoru bivše Jugoslavije i sa proizvodima čiji je kvalitet i danas prepoznat i cijenjen. Svjestan prednosti i nedostataka, neadekvatnog ulaganja u opremu i objekte u posljednjem desetljeću, i dalje vjerujem da nam geopolitička situacija i trendovi na tržištu čelika idu na ruku – ustvrdio je Mujović i dodao da uz kredibilnog partnera nema sumnje da ova tvrtka ima budućnost.

Mujović je posebno istaknuo da je spremnost za rad i maksimalan angažman radnika za pokretanje proizvodnog procesa dodatni adut, koji je izuzetno važan za budućeg strateškog partnera u Željezari Nikšić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici radnika Željezare, koji su kroz razgovor sa predstavnicima kompanije izrazili spremnost da uposle sve svoje kapacitete i doprinesu “zdravlju” kompanije.

Veliki interes
Sastanak Mujovića s predstavnicima kompanije Safin Handelsges nastavak je intenzivnih aktivnosti na pronalaženju strateškog partnera za nikšićku kompaniju.

Kako je najavljeno, Mujovićev cilj je da se što više kompanija s ovog područja upozna s potencijalima Željezare, kako bi u transparentnom i konkurentnom procesu došli do puštanja u rad što više kapaciteta koje Željezara može ponuditi.

– Diplomatska aktivnost ministra Mujovića na promociji javnog poziva za zakup Željezare i Kovačnice, koji je raspisala Elektroprivreda (EPCG), dovela je do velikog odaziva zainteresiranih investitora – zaključili su u Ministarstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close