Air Montenegro ostvario dobit od 2,7 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 28. studeni 2023. u 06:22
Foto: Shutterstock

Rezultat predstavlja prvi pozitivan financijski rezultat koji je zabilježen u crnogorskom zrakoplovstvu u posljednjih petnaestak godina.

Nacionalni zračni prijevoznik Air Montenegro ove je godine prevezao 450.000 putnika i ostvario pozitivan rezultat u iznosu od 5 milijuna eura (EBITDA), sa samo 125 zaposlenih, objavio je predsjednik Upravnog odbora Pavle Ljesar.

Kako je rekao, ovaj rezultat predstavlja prvi pozitivan financijski rezultat koji je zabilježen u crnogorskom zrakoplovstvu u posljednjih petnaestak godina.

Navedeni uspjeh, navodi Ljesar, ne može se zahvaliti samo jednom faktoru, već je rezultat domaćeg načina vođenja tvrtke, optimalnog poslovnog modela i zajedničkog rada svih operativnih i stručnih timova.

“Ono što je još važnije od postignutih rezultata jest jasno trasirati put budućnosti nacionalnog avioprijevoznika, osigurati stabilnost i uspješno poslovanje u narednim godinama. Iz tvrtke izlazimo s pozitivnim stanjem na računima od 9 milijuna eura i ostvarenom čistom dobiti od 2,7 milijuna eura.

Izvršili smo i pripreme za iduću godinu, uključujući dodjelu IATA koda 4O, koji ujedno predstavlja i registracijski kod Crne Gore, kao i izradu plana investicija i razvoja do 2028. godine”, naglasio je Ljesar u priopćenju.

Također, kompanija u 2024. godinu ulazi s potpuno završenim tenderima za nabavku adekvatnog PSS sustava, definiranim redom letenja i sklopljenim ugovorima za hangar Montenegro Airlinesa, kao i ugovorima za dva zrakoplova za ljeto 2024. godine, uz uštedu od pola milijuna eura u odnosu na 2023. godinu.

Ljesar također navodi da je sveobuhvatna obuka cjelokupnog letačkog i kabinskog osoblja za nadolazeće razdoblje, kao i postavljanje mnogih drugih temelja i načela poslovanja tvrtke, dodatno unaprijedila poslovni model.

Komentirajte prvi

New Report

Close