Aerodromi Crne Gore najavili 25 novih destinacija

Autor: Poslovni dnevnik , 20. svibanj 2022. u 07:00
Kompanija Norwegian Shuttle najavila je letove iz Osla od 17. lipnja/SHutterstcok

Prva četiri mjeseca ove godine ohrabrujuća su jer je zabilježen rast broju putnika u odnosu na 2021. godine – za 200 posto, a i broj opsluženih zrakoplova dvostruko je veći.

Aerodromi Crne Gore povezivat će Crnu Goru s 25 novih destinacija, a nadamo se da ćemo ovu godinu završiti boljim poslovnim rezultatom u odnosu na prošlu, izjavio je za Radio i televiziju Crne Gore zamjenik izvršnog direktora kompanije Petar Radulović.

Prva četiri mjeseca ove godine ohrabrujuća su jer je zabilježen rast broju putnika u odnosu na 2021. godine – za 200 posto, a i broj opsluženih zrakoplova dvostruko je veći.

Da će dinamika zračnog prometa biti intenzivnija, kako navode iz Aerodroma, ukazuju i najave letova za IATA ljetnu sezonu 2022.

“U sljedećih mjesec i pol, preko Aerodroma Crne Gore, povezat ćemo našu zemlju s 25 svjetskih destinacija”, kaže Radulović. Dodaje da će u sezoni na piste Aerodroma Crne Gore slijetati turisti sa svih krajeva svijeta. “Ostajemo ključna karika razvoja crnogorskog turizma i privrede”, naglasio je Radulović.

Od 1. lipnja Air Astana letjet će na relaciji Almati-Podgorica od dva do tri puta tjedno, a već od 4. lipnja ova kompanija realizirat će i četiri leta tjedno. Od 2. lipnja Lot Polish Airlines, koji već prometuje od Varšave do Podgorice i to pet puta tjedno, uvodi još jedan let iz glavnog grada Poljske.

“Osim Lot Polish Airlinesa, već od 16. lipnja iz Varšave i Katowica ka Podgorici, letjet će i Wizz Air. Upravo će Wizz Air od 2. lipnja otvoriti i liniju iz Milana ka Podgorici, a od 2. srpnja, Luxair prometovat će iz Luksemburga ka Podgorici”, priopćeno je iz Aerodroma Crne Gore.

Usuglašavaju se letovi Enter Aira koji bi od 2. lipnja trebala prometovati na liniji Poznanj-Podgorica. Kompanija Norwegian Shuttle najavila je letove iz Osla od 17. lipnja, a EasyJet od 29. lipnja planira letove iz Ženeve u Podgoricu.

Komentirajte prvi

New Report

Close