Aerodrom Tivat bilježi snažan rast broja putnika u travnju

Autor: Poslovni dnevnik , 23. svibanj 2023. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Aerodrom Tivat prošlog je mjeseca imao 546 polijetanja i slijetanja, što je četiri posto više nego u travnju prošle godine.

Aerodrom Tivat u travnju je zabilježio ukupno 39,22 tisuće putnika, što je za 30,6 posto bolji rezultat od ostvarenog u istom mjesecu prošle godine.

No, to je tek 70,6 posto prometa u rekordnoj 2019. godini, kada je prošlo ukupno 55,54 tisuće putnika, prenose Vijesti. Aerodrom Tivat prošlog je mjeseca imao 546 polijetanja i slijetanja, što je četiri posto više nego u travnju prošle godine.

Ukupno, u prva četiri mjeseca ove godine, Aerodrom Tivat je ostvario promet od 89,19 tisuića putnika.

Inače, od kraja prošlog mjeseca obim prometa je u stalnom porastu, jer promet s Tivtom u susret vrhuncu ljetne sezone ostvaruje sve veći broj kompanija.

Tako su, između ostalih, turski Turkish Airlines, njemačka Lufthansa, francuska Transavia, austrijski Austrian Airlines, latvijski Air Baltic, britanski niskotarifni prijevoznik Jet2.com, litavski Avion Express, švicarski Edelweiss Airlines, azerbajdžanski nacionalni Azerbaijan Airlines, izraelski nacionalni zračni prijevoznik El Al kroz svoj charter brend Sundor.

Komentirajte prvi

New Report

Close