Accor otvara svoj prvi planinski hotel u regiji

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2023. u 07:00
Foto: SKI RESORT KOLAšIN

Ovaj ekskluzivni hotelski kompleks smješten u prvom planinskom centru Kolašinske doline ponudit će 201 modernu i udobnu smještajnu jedinicu.

Prestižna hotelska grupacija ACCOR posluje na 5300 lokacija u oko 110 zemalja uključujući brendove kao što su Sofitel, Fairmont, Pullman, Swissotel i Movenpick, a nakon što je svom bogatom portfelju dodala hotel Heritage Grand Perast, za zimsku sezonu 2023./2024. najavljuju otvaranje prvog planinskog hotela na Balkanu, u Kolašinu.

Važnost za sjever
Frank Reul, potpredsjednik i voditelj razvoja ACCOR Premium, Midscale & Economy “Eastern Europe, Balkans, Italy & Greece”, ističe da mu je veoma važno što je lično imao priliku posjetiti Kolašin i upoznati se s njim. bolje o ovom izuzetnom projektu, važnom kako za turistički sjever, tako i za cijelu Crnu Goru.

“Prvi put sam posjetio Kolašin prije više od dvije godine i mislim da ima nevjerojatan urbanistički plan i nevjerojatan potencijal. Jako nam je bitno da smo tamo došli prvi i da smo došli s vodećim resortom. Ovo je sjajna prilika da proširimo svoju mrežu i zaista ostavimo značajan trag na crnogorskim planinama”, rekao je Reul.

Ovaj ekskluzivni hotelski kompleks smješten u prvom planinskom centru Kolašinske doline ponudit će 201 modernu i udobnu smještajnu jedinicu za ljubitelje ski-in/ski-out koncepta i aktivnosti na snijegu, kao i ljetovanja na planini, uz planinarenje, boravak u prirodi i dr. ljetne planinske atrakcije.

Gosti će moći uživati ​​u sofisticiranim restoranima, aperitiv baru, SPA centru, koristiti usluge skijašnice i druge pogodnosti. “Bio sam nedavno u hotelu, mislim da ima odličan dizajn, jako je lokaliziran, tako da kada uđete u sobu znate da ste u Crnoj Gori, da niste u nekom brendu za koji ne znate gdje. Istovremeno, hotel je nevjerojatna građevina, kako izvana tako i iznutra. Vrlo smo uvjereni u ovaj projekt”, dodao je potpredsjednik ACCOR-a.

ACCOR, kako je naveo, prepoznaje izniman potencijal i sjevera i juga Crne Gore, te strateški ulaže u oba segmenta i turistima predstavlja sve prednosti kako primorskog tako i planinskog turizma. Reul ističe kako je ovakva ponuda odličan materijal za promociju održivog turizma.

“Mislim da je ovo izuzetna prilika za Crnu Goru, jer spoj primorskog i planinskog turizma je izuzetna prilika. Kao što vidite, u većini današnjih planinskih centara ljetna sezona je čak bolja od zimske, tako da mislim da ako dođete u Crnu Goru možete savršeno provesti jedan tjedan na obali, drugi na planini, a u na taj način provedite nevjerojatan, potpuni ljetni odmor. To je razlog zašto radimo i na razvoju odmarališta na obali i u planinama. Mislim da je ovo ključna korist u smislu prilika za naše kupce i goste.”

Pojašnjava da bi zahvaljujući ovako bogatoj ponudi gosti ostajali što duže u Crnoj Gori, čime bi se doprinijelo održivijem pristupu turizmu. ACCOR-ov brendirani hotel svakako će pomoći na tom putu. U procesu njihovog širenja na crnogorsko tržište kvaliteta će biti stavljena u prvi plan, a ne kvantiteta, a promišljeno će se napraviti kombinacija nekoliko hotela u planini, nekoliko na obali i potencijalnog SPA resorta, rekao je Reul.

Velika baza kupaca
“Ono što je bitno napomenuti je da je ACCOR grupacija zastupljena u cijelom svijetu, imamo više od 3000 nekretnina u Europi, tako da imamo ogromnu bazu kupaca na ovom kontinentu i ta baza klijenata je u stalnoj potrazi za novim resort destinacijama.

Upravo je to razlog zašto toliko radimo u Crnoj Gori, ali iu Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj i drugim zemljama kako bismo ojačali i povećali mrežu, kako bismo imali što širu ponudu za naš široki krug kupaca”, istaknuo je. potpredsjednik i voditelj razvoja Accor Premium, Midscale & Economy “Istočna Europa, Balkan, Italija i Grčka”, Frank Reul.

Komentirajte prvi

New Report

Close