Accor preuzeo upravljanje hotelom Heritage Grand Perast, u planu i Sutomore

Autor: Poslovni dnevnik , 13. travanj 2023. u 08:15
Foto: Shutterstock

Accorov hotel Premium u Dubrovniku donijet će veći promet s hrvatske obale.

Hotel Heritage Grand Perast od sada će poslovati pod brendom Accor, a ugovor o upravljanju potpisan je ovih dana u palači Smekja u Perastu.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora rekao Francois Budain, direktor hotelske grupacije Accor, ovo je njihov prvi projekt u Crnoj Gori, a sljedeći će biti u Sutomoru.

– Mi smo zaista broj jedan u svijetu, imamo 5200 hotela. Jako sam zadovoljan što smo došli u Crnu Goru – rekao je Budain, prenosi Media Biro.

U Crnu Goru je, kaže, došao prije 20 godina i od tada pokušava sklopiti ugovor o menadžmentu, te prati kako se razvijaju država i turizam.

5200

hotela ima grupacija Accor širom svijeta

– Mislim da svaka dugoročna veza počinje s određenom razinom povjerenja. Mislim da smo to povjerenje s hotelom Heritage Grand Perast izgradili zahvaljujući mnogim susretima i mnogim razgovorima. Sada smo potpisali ugovor za ovaj prvi projekt, drugi ćemo realizirati u Sutomoru.

Ono što želimo je zajednički stvoriti platformu za obuku i zapošljavanje koja će nam pomoći da postignemo još veći uspjeh. Naravno, veselimo se i doprinosu razvoju turizma u Crnoj Gori – rekao je direktor hotelske grupacije ACCOR.

Mnogi projekti
Budain je najavio da je ovo samo početak i da će u narednom periodu raditi na raznim važnim projektima u Crnoj Gori.

Premijer Dritan Abazović ukazao je na važnost potpisivanja sporazuma o saradnji sa svjetski poznatim brendom kakav je ACCOR.

– Veliki dan za Crnu Goru! Nadam se da je ovo uspješan početak glavne turističke sezone koja Crnu Goru očekuje. Osobno vjerujem da će 2023. biti godina kada će biti oboreni svi rekordi od kada se metrika radi u Crnoj Gori.

Navodi da je ACCOR grupa našla prave partnere u Crnoj Gori, te da će sinergija s ACCOR-ovim hotelom Premium u Dubrovniku omogućiti veći promet turista koji borave na hrvatskoj rivijeri.

– Vlada ostaje opredijeljena da sve relevantne svjetske brendove dovede u našu zemlju, jer imamo pravo reći da je naša zemlja biser. Istina je da možda nema dovoljno vidljivosti Crne Gore kao destinacije, ali je neophodno da grupacije poput ACCOR-a imaju Crnu Goru na svojoj karti – rekao je Abazović.

Plan za Sutomore
Ranije je objavljeno da kompanije Iberostar i Accor planiraju izgradnju hotela Rixos sa pet zvjezdica u Sutomoru. Otvaranje hotela očekuje se do početka ljetnje sezone naredne godine, a u planu je i zapošljavanje 400 ljudi.

To je rečeno na nedavnom sastanku premijera Dritana Abazovića i ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović sa predstavnicima kompanija Accor i Iberostar.

Predstavnici Accora i investitora upoznali su tada Abazovića s detaljima ovog luksuznog hotela i naglasili svoju posvećenost Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji. Posebno je važno što će otvaranjem ovog luksuznog hotela biti direktno otvoreno 400 novih radnih mjesta u Sutomoru. 

Komentirajte prvi

New Report

Close