Abazović: Vlada će predložiti da Morsko dobro upravlja Lukom Budva

Autor: Poslovni dnevnik , 20. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Odluka kojom je Općina Budva dužna platiti čak 585 tisuća eura tvrtki Dukley marina, koja je dosad upravljala Lukom Budva, za preuzimanje, jučer nije prošla skupštinski Odbor za statut i propise.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović najavio je da će Vlada predložiti da Morsko dobro upravlja Lukom Budva dok Općina ne riješi probleme. “Na zahtjev građana Budve, Vlada Crne Gore će predložiti da JP Morsko kvalitetno upravlja Lukom Budva dok Općina ne riješi interne probleme i donese odluku o preuzimanju. Želimo nesmetan rad Marine Budva, posebno imajući u vidu da je ljetna turistička sezona u toku”, kazao je Abazović.

Odluka o zaključivanju Ugovora kojim se reguliraju prava i obveze između Općine Budva i Dukley Marine u vezi s preuzimanjem Luke Budva trebala je biti na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine Općine Budva, koja nije održana jer je nema kvoruma.

Odluka kojom je Općina Budva dužna platiti čak 585 tisuća eura tvrtki Dukley marina, koja je dosad upravljala Lukom Budva, za preuzimanje, jučer nije prošla skupštinski Odbor za statut i propise. Kako je “Vijestima” rečeno, za odluku nije glasao čak ni jedan od vijećnika Nove srpske demokratije, bivši član DF-a.

Predsjednik Upravnog odbora Javnog poduzeća za upravljanje pomorskim dobrom Blažo Rađenović kazao je kako je ovo javno poduzeće spremno pokrenuti sve postupke oko usklađivanja Statuta, djelokruga i drugih pravnih akata kako bi se moći upravljati Lukom Budva u narednom periodu.

“Do sada smo sve izazove uspješno rješavali u korist građana i države, tako će biti i s Lukom Budva zbog nemogućnosti i političke krize u lokalnoj samoupravi Budve”, rekao je Rađenović.

Komentirajte prvi

New Report

Close