Abazović: U Bar stižu hoteli s pet zvjezdica

Autor: Poslovni dnevnik , 03. veljača 2023. u 06:18
Dritan Abazović: Cilj je dovesti velike svjetske zvijezde u Bar i Crnu Goru/Shutterstock

Crnogorski premijer smatra da Luka Bar može udesetostručiti zaradu. Ta bi luka, dodaje, mogla postati i energetsko čvorište.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je ovoga tjedna prilikom posjete Baru da je jedan od ciljeva dovođenje poznatih svjetskih zvijezda u Bar, kao i izgradnja hotela s pet zvjezdica u tom gradu.

Abazović je novinarima kazao da je Barska plovidba prošle godine ostvarila izuzetan rezultat, dobit od 6,2 milijuna eura.

”Utvrđeni su ogromni problemi i ogromni dugovi. Cilj je povećati flotu. Uspostaviti liniju Bar-Bari, i to ne samo u ljetnoj sezoni. Da naša zemlja bude povezana 365 dana u godini. Naš cilj nije iznajmiti brod. Cilj je povećanje državnog kapitala. To je sve vezano za dovršetak Luke Bar i njeno vraćanje u potpuno državno vlasništvo”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Vlada je tu da pomogne oko određenih stvari vezanih za Općinu Bar. ”Cilj je dovesti velike svjetske zvijezde u Bar i Crnu Goru. U fokusu Vlade sada je Luka Bar”, najavio je Abazović.

Crnogorski premijer smatra da Luka Bar može udesetostručiti zaradu. Ta bi luka, dodaje, mogla postati i energetsko čvorište.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kaže da je zajednički zadatak da Bar dobije hotele s pet zvjezdica. “Investicijski ciklus od oko 200 milijuna eura. Pokušat ćemo organizirati mega koncert u Baru. Siguran sam da je Općina spremna pomoći u tome. Barska plovidba posluje pozitivno”, naglasio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close