Abazović: Sveti Stefan napokon počinje s radom

Autor: Poslovni dnevnik , 04. svibanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Zakupac hotela Adriatic Properties i operater Aman Resort zatvorili su hotele prije sezone 2021.

Aman, nakon tri godine, otvara Sveti Stefan, otkrio je crnogorski premijer Dritan Abazović.

“Dogovor postignut. Nakon tri godine Amman otvara Sveti Stefan. Hvala svima na konstruktivnom pristupu, predstavnicima Ammana, Adriatic Propertiesa, Općine Budva i kompanije Morsko dobro”, napisao je Abazović na Twitteru. Dodao je da će Crna Gora biti turistički brend broj jedan na Mediteranu.

Zakupac hotela Adriatic Properties i operater Aman Resort zatvorili su hotele prije sezone 2021. jer, kako su naveli, više nisu mogli jamčiti privatnost svojim gostima na plažama koje su iznajmili uz hotele.

Ograde na prilazima ovim plažama srušene su u ožujku te godine tijekom prosvjeda dijela mještana i čelnika budvanske vlasti iz Demokratskog fronta (DF), Demokrata i pokreta URA, koji su tražili bezuvjetan pristup zakupljene hotelske plaže.

Riječ je o četiri plaže koje su desetljećima bile za goste skupih hotela i one koji su za plažni mobilijar mogli izdvojiti više od stotinu eura dnevno. Dio mještana i lokalne vlasti usprotivio se još jednom poslu Adriatic Propertiesa – izgradnji nekretnine u hotelskom kompleksu vrijednom 70 milijuna eura na istoj ekskluzivnoj lokaciji.

Spor će se rješavati pred sudom. Naime, nakon što su zatvorili hotele, uz obrazloženje da gostima ne mogu jamčiti mir i diskreciju, Adriatic Properties tužio je državu Crnu Goru i vlasnika hotela, tvrtku “Sveti Stefan hoteli” arbitražnom sudu u Londonu.

Krajem 2021. tužena tvrtka, u kojoj je većinski udio u vlasništvu države, uzvratila je pokretanjem arbitražnog postupka protiv Adriatic Propertiesa, s namjerom, kako su naveli, zaštite prava, dioničkog kapitala i imovine. Ni Adriatic Properties ni Hotel Sveti Stefan nisu odgovorili na pitanja o tijeku arbitražnog procesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close