Abazović: Sve ukazuje da će ova turistička sezona biti rekordna

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2023. u 07:07
foto: unsplash

Očekivanja od nadolazeće ljetne turističke sezone, prema trenutnim najavama, odnosno rezervacijama, su velika pa postoji mogućnost da će rekordne brojke iz 2019. biti premašen, rečeno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) Crne Gore.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio je da svi parametri pokazuju da će ovo biti rekordna turistička sezona u Crnoj Gori.

Na Twitteru je dodao da je u prva dva mjeseca ostvaren rekordan broj noćenja u kolektivnom smještaju.

”Što je čak 45 posto bolji rezultat nego prošle godine. Ako se dan po jutru poznaje, Crna Gora je na dobrom putu”, dodao je Abazović. Na Twitteru je objavio i grafikon koji prikazuje broj noćenja u kolektivnom smještaju u posljednjih šest godina. Očekivanja od nadolazeće ljetne turističke sezone, prema trenutnim najavama, odnosno rezervacijama, su velika pa postoji mogućnost da će rekordne brojke iz 2019. biti premašen, rečeno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) Crne Gore.

Optimizam dijele i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma te Privredna komora Crne Gore (PKCG), koji su najavili da im je cilj,privući platežne goste iz zapadnih zemalja i produžiti boravak. Podaci Centralne banke Crne Gore pokazuju da su ukupni prihodi od turizma prošle godine iznosili 1,05 milijardi eura i bili su 40 posto veći nego u istom razdoblju 2021. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close