Nova radna mjesta i parkirališta u gradu: Novi kompleks ‘Otrant Reefs’ donosi jedinstveni koncept

Autor: Poslovni dnevnik , 22. svibanj 2023. u 06:44
Foto: Vlada Crne Gore

Kompleks uključuje obnovu postojećeg hotela, ali i izgradnju novog hotela.

Premijer u ostavci Dritan Abazović potvrdio je da će Ulcinj kroz koju goidinu dobiti luksuzni hotelski kompleks, a suglasnost na projekt dobivena je ovih dana.

“Ovako će izgledati turistički kompleks “Otrant Reefs” na Velikoj plaži, koji je upravo dobio suglasnost na projekt i čija izgradnja počinje nakon glavne turističke sezone”, rekao je Abazović.

Luksuzni sadržaj
Prema njegovim riječima, kompleks uključuje obnovu postojećeg hotela, ali i izgradnju novog hotela najviše kategorije, brojne druge sadržaje i šetnicu uz Port Milenu.

“Ona će generirati mnoga radna mjesta za naše građane i predstavljat će, za sada, jedinstven koncept na prvom kilometru Velike plaže. Crna Gora ubrzano korača u nove uspjehe! Hrabro – na pravom putu”, poručio je Abazović.

Kako je ranije priopćeno iz Vlade, potpisivanjem Aneksa IV ugovora investitor će moći započeti pripremne radove za izgradnju hotela koji će sa svjetski prepoznatljivim brendom biti jedan od najluksuznijih na crnogorskom primorju. Podsjetimo, lokacija nekadašnjeg hotela Jadran, koji se nalazio na poluotoku Suka, na rtu Ratislava, zjapi prazna više od 40 godina. Ranije je bilo najava da će se ova lokacija valorizirati, no to se do sada nije dogodilo.

“Milijun eura je projekt velike Skele. Otvara se međunarodni natječaj za uređenje Male plaže i tunela koji će je spajati s Limanom. Novi stadion, očekujem da Ulcinj dobije novi stadion. Velika plaža i Solana su u fokusu Vlade”, naglasio je nedavno Abazović. Posljednjih mjeseci Ulcinj je mjesto ubrzanih komunalnih investicija.

Kraj stagnacije
Predsjednik Općine Ulcinj Omer Bajraktari kazao je da je završen tridesetogodišnji period stagnacije Ulcinja. “Imamo lokalnu samoupravu koja je spremna odraditi svoju zadaću. Skoro 200 milijuna eura investicija u turizmu je trenutno u Ulcinju, kazao je.

“Planiramo graditi nova parkirališta u gradu, vidjeli smo da u sezoni nedostaje parking mjesta, planiramo napraviti neka nova parking mjesta na dvije-tri lokacije i donekle riješiti taj problem. Radimo i na realizaciji nekih mikrolokacijskih projekata koji su pokrenuti u prethodnom mandatu i još nekih sitnih zahvata, nogostupa, ozelenjavanja i siguran sam da će to naići na pozitivan odjek građana”, zaključio je Bajraktari.

Prvomajski praznici daju razloga za optimizam. U tri praznična dana u Ulcinju je boravilo oko 35.000 gostiju. Broj rezervacija, koji je veći iz dana u dan, ukazuje na odličnu sezonu, a izt Turističke organizacije Ulcinja kažu da očekuju i dobru posezonu.

Komentirajte prvi

New Report

Close