Abazović: Crnoj Gori ne prijeti bankrot

Autor: Poslovni dnevnik , 13. travanj 2023. u 08:15
Foto: Shutterstock

Abazović nije direktno odgovorio na pitanje hoće li GO URA-e na izvanredne izbore izaći samostalno ili u koaliciji.

Crnoj Gori ne prijeti grčki scenarij, a trenutno u državnoj kasi imamo 270 miliona eura, rekao je premijer Dritan Abazović, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Abazović nije direktno odgovorio na pitanje hoće li GO URA-e na izvanredne izbore izaći samostalno ili u koaliciji, ali je rekao da ima afirmativan stav prema ideji izgradnje europskog i centrističkog bloka s demokrati.

Komentirajući izjavu čelnika “Evropa sad” Milojka Spajića da Crnoj Gori prijeti bankrot, Abazović je rekao da Crna Gora trenutno ima 270 milijuna eura u blagajni, a naplata poreza i izvršenje proračuna nikada nisu bili bolji.

”Nakon povećanja plaća od oko 20 posto, sve ide svojim tokom i idemo prema rekordnoj sezoni. Jedini cilj ove kampanje je da, ako dođe do promjene vlasti, možemo uzeti ogroman kredit od milijardu eura, a za to nam treba neka osnova”, rekao je premijer.

Ako budemo imali kontinuitet građani će, kako kaže, imati redovita primanja.

”Cilj je povećati BDP u ovoj godini, bit će izazovno”, rekao je Abazović i dodao da smo daleko od grčkog scenarija. Govoreći o turizmu, naveo je da smo u siječnju i veljači ostvarili 45 posto više noćenja u odnosu na prethodne godine.

”Buking u Crnoj Gori nikad bolji. Radna snaga ostaje veliki problem”, rekao je premijer.

Komentirajte prvi

New Report

Close